Регистриран бе печален рекорд случаи на погълнали дезинфектанти в САЩ след

...
Регистриран бе печален рекорд случаи на погълнали дезинфектанти в САЩ след
Коментари Харесай

Глупавият намек на Тръмп доведе до рекорден брой американци, които се натровиха с дезинфектанти

Регистриран бе скръбен рекорд случаи на погълнали дезинфектанти в Съединени американски щати след предлагането на Доналд Тръмп да се ревизира резултатът от инжектирането им. Макар по-късно да съобщи, че е бил подигравателен, президентът и рисковата му рекомендация не престават да са обект на рецензии от страна на лекарското съсловие и на медиите. В отговор, Доналд Тръмп реши да анулира съботния си брифинг с мотив, че няма никакъв смисъл.

30 души са потърсили лекарска помощ в Ню Йорк в първите 18 часа след изявлението на Доналд Тръмп. 9 от тях са погълнали дезинфектант, 10 - белина, а 11 - различен тип домашен препарат. За съпоставяне - по същото време преди година, пациентите в токсикология са били 13 и при нито един от случаите не става дума за приложимост на дезинфектант.

Доналд Тръмп не прикри раздразнението си, че е обект на насмешки. След като в петък редуцира брифинга си за COVID-19 до 20 минути и отхвърли да дава отговор на въпроси, ден по-късно реши въобще да не приказва пред медиите.

" Какъв е смисълът да организираме брифинги в Белия дом, в случай, че некадърните медии задават единствено и само враждебни въпроси и отхвърлят да отразяват истината. Имат високи рейтинги, а на американските жители дават единствено подправени вести. Не си коства времето и напъните "!, избухна най-влиятелният човек в света.

Запознати настояват, че от Белия дом обмислят трайно да спрат конференциите, защото вредят на рейтинга на президента, който ще се бори за втори мандат на изборите през ноември.

Междувременно, броят на умрелите в Съединени американски щати е близо 54 000 души. В епицентъра на болестта - щата Ню Йорк, стартира всеобщо тестване на популацията. Тестове ще се вършат в близо 5000 аптеки, а задачата е да могат да се изследват към 40 000 души дневно.

Медицински служащи, служители на реда, пожарникари, водачи и продавачи ще могат гратис да се изследват, даже да нямат признаци.

Горещата вълна и фактът, че посещаването на паркове и плажове в Калифорния беше позволено, предстоящо доведоха до скупчване на хора.

Противници на прибързаното отпадане на ограничаващите ограничения предизвестяват, че желанието на управляващите да подкрепят стопанската система, може да докара до втора вълна от разпространяване на ковид.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР